noorany

آموزش قرآن و تربیتی

 

مقدمه
زندگی بشر از بدو خلقت تحت تاثیر دو  عامل مهم شب و روز بوده است. انسان با مشاهده علامت شب (تاریکی) به سر پناه خود روی می‌آورد و با آشکار شدن صبح و روشنایی به سوی تلاش و فعالیت می‌شتابد
خدای متعال از دو عامل فوق به عنوان نعمتی بزرگ یاد می‌کند و در کنار سایر نعمتهایش می‌فرماید:
"و جعلنا اللیل لباسا و جعلنا النهار معاشا"
(یعنی شب را برای شما پوششی قرار دادیم و روز را برای معاش شما قرار دادیم.)
این عملکرد فطری در انسان بیانگر این است که انسان ناخودآگاه تحت تاثیر رنگها قرار می‌گیرد و با کشیده شدن پرده آبی تیره بر آسمان احساس نیاز به استراحت و آرامش در او به وجود می‌آید؛ و با طلوع صبح و آشکار شدن نور و روشنایی زرد رنگ به انسان نیروی تکاپو و فعالیت دست می‌دهد. بنابراین پیشینه شناخت رنگها و احساس نیاز به آنها به صورت تکوینی در خلقت وجود داشته است
تسکین درد میگرن، از بین بردن بی‌خوابی، پایین آوردن فشار خون، درمان یا تسکین بعضی از بیماریهای عصبی، بالابردن ادراک.  خواص مثبت این رنگ تا زمانی است که از 200 لوکس تجاوز نکند، بنابراین رنگ سبز گیاهان بهترین و معتدل ترین نوع این رنگ است، و تمام خواص فوق را دارد.
از این رو خداوند رنگها را صفت مشترک بین موجودات اعم از زنده و غیر زنده قرار داده و می‌فرماید:
"آیا ندیدی که خدا باران را از آسمان فرود آورد و با آن انواع میوه‌های گوناگون و رنگارنگ پدید آورد و در زمین کوهها و طرق زیاد و اصناف و رنگهای مختلف سفید، سرخ، سیاه خلق فرمود و از اصناف انسان (مرد و زن) و اجناس حیوانات نیز به همین گونه مختلف آفرید". 
خداوند متعادل در آیه مذکور به وسیله رنگها و تنواع موجودات جاندار و بی‌جان توجه انسان را به مساله توحید جلب می‌کند تا نشانگر این باشد که چگونه از آب بی‌رنگ صدها هزاران رنگ پدید آورده و از عناصر محدود و معین موجودات کاملا متنوع و زیبا را آفریده است. جهت تبیین شگفتی رنگها، به خواص آنها از منظر آیات و روایات اشاره می‌کنیم.
 
خواص رنگ سبز
در قرآن کریم، از میان همه رنگها به رنگ سبز به عنوان رنگ لباس بهشتیان معرفی شده است: "ویلبسون شباباًَ خضراً من سندس و استبرق" لباسهای سبز حریر و دیبا بپوشند.
 
مسرّت بخشی و شادآورد بودن
اگر آب مایه حیات است، رنگ سبز نشانگر طراوت و زندگی می‌باشد چرا که طبیعت با این رنگ لباس حیات به تن می‌کند. خداوند متعال این شگفتی را به صورت زیبا ترسیم کرده و می‌فرماید:
"و جعلنا من الماء کل شیء حی"یعنی به وسیله آب هر چیزی را زنده قرار دادیم.
"فاخرجنا به نبات کل شیء فاخرجنا منه حقیراء" ‌به وسیله آب هر گونه گیاه برآوردیم و از آن گیاه جوانه سبزی خارج ساختیم
رنگ سبز، رنگ گیاهان وطبیعت است و خداوند آنها را مظهر مسرت و شادی معرفی می‌کند: "فأنبتنا به حدائق ذات بهجة" پس به وسیله آب باغهای بهجت انگیز رویانیدیم. در تعریف بهجت آورده که البهجة حسن اللون و ظهور السرور فیه" بهجت بهترین رنگ است و شادی و نشاط در آن ظهور دارد.
امام صادق علیه السلام در بیان خاصیت رنگ سبز می‌فرماید:"سه چیز غم و غصه را از بین می برد:
1- آب 
2- رنگ سبز
3- خوشرویی.
 
تقویت تحمل پذیری و صبر
امروزه علم با گذشت قرنهای متمادی خاصیت تقویت تحمل پذیری این رنگ را اثبات کرده است. دانشمندان جهت اثبات این امر آزمایشی را به شرح زیر بر روی کارگران انجام دادند
کارگران را به دو گروه تقسیم کردند، به گروه اول صندوقهای سبز و به گروه دوم صندوقهای سیاه رنگ جهت حمل دادند. کسانی که صندوقهای سبز را حمل می‌کردند بدون هیچ گونه شکایتی با صبر و حوصله کار خود را به اتمام رسانند، ولی حمل کنندگان صندوقهای سیاه هموزن با صندوقهای سبز از خستگی زیاد، کمردرد، ناراحتی کلیه و ... شکایت می‌کردند. علاوه بر اینکه این رنگ بر سلامتی روح انسان تاثیر دارد، بر رشد و سلامتی جسم نیز موثر است.
در قرآن کریم، از میان همه رنگها، رنگ سبز به عنوان رنگ لباس بهشتیان معرفی شده است: "ویلبسون شباباًَ خضراً من سندس و استبرق" لباسهای سبز حریر و دیبا بپوشند.
یافته‌های دانشمندان
با توجه به یافته‌های دانشمندان می‌توان به موارد زیر به عنوان فواید دیگر سبز اشاره کرد.
تسکین درد میگرن، از بین بردن بی‌خوابی، پایین آوردن فشار خون، درمان یا تسکین بعضی از بیماریهای عصبی، بالابردن ادراک.  خواص مثبت این رنگ تا زمانی است که از 200 لوکس تجاوز نکند، بنابراین رنگ سبز گیاهان بهترین و معتدل ترین نوع این رنگ است، و تمام خواص فوق را دارد.
 
تنظیم: شکوری_گروه دین و اندیشه تبیان
 

 

 

 


منابع:

 
دکتر ماکس، روان شناسی رنگها، مترجم ویدا ابی‌زاده 
علامه محمد حسین طباطبایی، تفسیر المیزان، ج 17 
راغب اصفهانی، مفردات، زیر ماده بهج 
دکتر رضا پاک نژاد، اولین دانشگاه و آخرین پیامبر ج5  
 

+نوشته شده در دو شنبه 14 ارديبهشت 1390برچسب:,ساعت16:17توسط در پی نور | |

 

 
نشانه‌های مهبانگ
 
ستاره شناسان به كمك سه نشانه‌ی اساسی به مهبانگ هدایت شده اند. اوّلین و چشمگیرترین نشانه ها این است كه كل عالم در حال انبساط است. همان طور كه اشاره شد ادوین هابل در سال 1929 (1308 هـ. ش) كشف كرد كه اجزای عمده‌ی سازنده‌ی عالم ـ‌كهكشان‌ها ـ مانند كهكشان خودمان ـ شبیه به تركش‌های گلوله‌ی انفجاری كیهانی در لحظه‌ی‌پس از انفجار عظیمش، در حال گریختن از یكدیگرند.
اگر عالم در حال انبساط است، یك نتیجه اجتناب ناپذیر می نماید:عالم باید در گذشته كوچك‌تر بوده باشد. باید لحظه ای بوده باشد كه این انفجار آغاز شده است: لحظه‌ی زایش عالم. اهمیّت واقعی كشف هابل در همین جاست. هر چند عالم قدیمی است، اما از ازل وجود نداشته است. اگر در خیال، این انفجار را به عقب برگردانیم، مانند فیلمی كه به عقب بر می گردد، ستاره شناسان می توانند پی ببرند كه عالم در پانزده میلیارد سال پیش، از بطن یك انفجار غول آسا، زاده شد.
اوّلین شاهدی كه نظریه‌ی مهبانگ راتأییدمی كند، وجود تابش زمینه‌ی كیهانی، یعنی «پس ـ تاب» سرد شده آتشگوی مهبانگ است. عجب این كه، این پس تاب هنوز هم برهر رخنه‌ی فضا، پس از گذشت پانزده میلیارد سال از آن رویداد نفوذ می كند. این آتشگوی كه اكنون تا دمای 2/726 درجه‌ی كلوین (حدود ـc 273) سرد شده است، به صورت امواج رادیویی موج كوتاه، یا میكروموج، تجلّی پیدا می كند.
هر چند كه تابش زمینه‌ی كیهانی، 99 درصد تمامی انرژی نورانی را در برمی گیرد كه هم اكنون در عالم جاری است. اما این امر تا سال 1965 معلوم نشده بود، و كاملاً از روی تصادف به آن پی بردند. «آرنو پنزیاس»‌و «رابرت ویلسون»، دو ستاره شناس جوانی كه در آزمایشگاه «بل» در نیوجرسی كار می كردند،به خاطر این كشف، مشتركاً جایزه‌ی نوبل سال 1978 در رشته‌ی فیزیك را از آن خود كردند.
 
در آغاز
واپسین تكه از شواهدی كه نوید دهنده‌ی نظریه‌ی مهبانگ است، عبارت ست از این دلیل كه حدود 25 درصد جرم عالم به‌صورت عنصرهلیم است. هرچند كه اكثر عناصر، مانند كربن و آهن را، حاصل هیدروژن می دانند كه بر اثر واكنش هسته ای در داخل ستارگان به وجود می‌آیند، اما طول عمر عالم كافی نبوده است تا ستارگان فرصت داشته باشند چنین مقدار‌زیادی هلیم بسازند. موجّه ترین توضیح برای این موضوع عجیب و غریب این است كه در زمانی كه در گذشته تمامی عالم از یك مرحله‌ی چگال داغ عبور كرد كه طی آن بر اثر واكنش‌های هسته‌ای قسمت اعظم هلیم از هیدروژن ساخته شد. محاسبات نشان می‌دهند كه در این مرحله (یافاز) ـ یعنی مهبانگ داغ ـ تقریباً 25 درصد جرم عالم، به طوری كه مشاهده شده،به هلیم تبدیل شده است.
گیورگی (ژرژ) گاموف، فیزیكدان آمریكایی روس تبار، نخستین كسی بود كه پی برد این مهبانگ یك مهبانگ داغ بوده است. علّت داغ بودن مهبانگ همان است كه هوای داخل تلمبه‌ی دوچرخه در هنگام متراكم شدن، گرم می شود. در سال‌های 1940، گاموف با بهره گیری از فیزیك هسته ای، یعنی فیزیك ماده در دمای میلیون‌ها و میلیاردها درجه، به خاطر فهم آنچه كه در چند دقیقه‌ی اوّل پیدایش عالم در آن پیش آمده، دقیقاً همین كار را انجام داد. گاموف به فیزیكدانان نشان داده است كه چگونه به لحظه های اولیه مهبانگ «بنگرند». فیزیكدانان امروزی، به پیروی از وی، دانش خود را درباره‌ی ماده در دمایِ تریلیون‌ها درجه و حتی بیشتر به كار می بندند، كه از آزمایش‌هایشان در شتابگرهای غول پیكر ذرات استنتاج كرده اند. اما، در حالی كه گاموف در چند و چون، چند دقیقه پس از مهبانگ كند و كاو كرد، آنان شرایط نخستین هزارم‌های یك ثانیه‌ی اوّل و پیش از آن را با اطمینان پیش بینی می كنند. میراث گاموف این است: ما اكنون پی می‌بریم كه پاسخ این پرسش غایی كه منشأ عالم كجاست، فقط به كمك فیزیك ذرات انرژی بالا داده می شود.
عالم اوّلیه پاتیل جوشانی مملو از تابش الكترومغناطیسی، به شكل بسته های كوچك انرژی به نام فوتون، و ذرات میكروسكوپی مادّه بود. با اُفت دما، چون انرژی موجود برای ساختن ذرات از فوتون روبه كاهش نهاد، مخلوط ذراتی كه بر عالم تسلط داشت، دستخوش تغییری بی وقفه شد…. 
اما در زمانی كه یك هزارم ثانیه از عمر عالم می گذشت و دما به حدود هزار میلیارد درجه اُفت كرده بود، عالم پراز ذرات عجیب و غریبی بود كه امروزه می توان به طور زودگذری آنها را در شتابگرهای ذرات تولید كرد. كوارك‌ها، اجزای تشكیل دهنده‌ی ذرات آشنای نوترون و پروتون از آن جمله اند.
بعد از آن كه حدود یك هزارم ثانیه از عمر عالم گذشت. ذرات آشنا:فوتون‌ها، الكترون‌ها، پوزیترون‌ها و نوترینوها بر آن مسلط شدند. كوارك‌ها به صورت سه تایی كنار هم قرار گرفتند تا نوترون‌ها و پروتون‌ها ساخته شوند.
رویداد مهم بعدی در تاریخ عالم وقتی اتفاق افتاد كه عالم حدود صد ثانیه عمر داشت و دمای آن فقط به یك میلیارد درجه افت كرده بود. پروتون‌ها و نوترون‌ها اكنون چندان آهسته حركت می كردند كه مدتی طولانی درمجاورت یكدیگر توقف كنند تا چسب هسته آنها محكم شود. همین نیروست كه پروتون‌ها و نوترون‌ها را در هسته‌ی اتم به یكدیگر می چسباند. بدین‌سان دوران «سنتز هسته ای» آغاز شد، در این دوره، هسته های اتمی سبك تشكیل شدند. این هسته ها شامل هلیم، دوّمین اتم سبك موجود در طبیعت، با دو پروتون و دو نوترون ، همراه با سایر عناصر سبكی چون «لیتیم» بودند….
رویداد مهم بعدی در حیات اوّلیه عالم عبارت بود از تشكیل اتم‌ها در حدود سیصد‌‌هزار سال پس از مهبانگ، وقتی دمای عالم تا سی‌هزار درجه افت كرده بود، كه تقریباً معادل دمای سطح خورشید است، سرانجام به اندازه‌ی كافی سرد شده بود كه اتم‌ها بتوانند تشكیل شوند….
و اما دوران واپسین پراكندگی، اهمیتش در این است كه لحظه ای را مشخص كرده است كه ماده و تابش مسیرهای جداگانه ای پیمودند. تا آن زمان، فوتون‌ها ذرات ماده را به همان سرعتی از هم جدا می كردند كه این ذرات می توانستند، به هم نزدیك شوند. فقط وقتی ماده سرانجام از قید استبداد تابش رها شد، تحت گرانش شروع به توده شدن كرد و كهكشان‌ها را شكل داد3
ملاحظه فرمودید كه تمام كائنات اعم از زمین و ماه و خورشید و منظومه شمسی و كهكشان راه شیری و میلیاردها كهكشان وستاره و سیاره و قمر دیگر در آغاز آفرینش همه به هم فشرده بودند. به طوری كه در-43 10 ثانیه بعد از انفجار بزرگ تمام كائنات درگلوله‌ی كوچكی جای داشته كه تجسم آن در ذهن آدمی مشكل است. قطر این گلوله-32 10 سانتی متر بوده است. یعنی میلیاردها میلیاردها میلیاردها بار كوچك‌تر از هسته‌ی یك اتم. وزن مخصوص و درجه‌ی حرارت این گلوله غیر قابل تصور است. به طور مثال حرارت آن-32 10 درجه بوده یعنی عدد یك و به دنبال آن سی و دو صفر. اما چه چیزی قبل از این لحظه‌ی آفرینش رخ داده است؟ به نظر می رسد كه علم قادر به توصیف یا حتی تصور چیزی منطقی، در عمیق ترین مفهوم كلمه، در لحظه‌ی ابتدایی نیست. هنگامی كه هنوز زمان در صفر مطلق بوده و هنوز هیچ چیزی رخ نداده بوده است. در واقع فیزیكدانان تا همین لحظه‌ی-43 10 ثانیه پیش می روند، نه فراتر از آن وبه «دیوار پلانك»‌معروف برخورد می كنند كه از پشت آن خبر ندارند.4
در اینجا یكبار دیگر آیه‌ی فوق را مرور می كنیم:
انّ السّموات والارض كانتا رتقاً ففتقناهما
آسمان‌ها و زمین بهم پیوسته بودند ما آنجا را از هم شكافتیم….
 
نویسنده: سیّد محمد حسین امیدیانی

+نوشته شده در دو شنبه 13 ارديبهشت 1390برچسب:,ساعت16:16توسط در پی نور | |

 

  چگونگی ‌پیدایش‌ جهان
قرآن مجید در سوره‌ی مباركه انبیا آیه‌ی 30، به چگونگی آفرینش اولیه جهان اشاره كرده و می‌فرماید:
أَوَلَمْ یَرَ الَّذِینَ كَفَرُوا أَنَّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ كَانَتَا رَتْقًا فَفَتَقْنَاهُمَا وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاء كُلَّ شَیْءٍ حَیٍّ أَفَلَا یُؤْمِنُونَ .
آیا كسانی كه كافرند نمی دانند كه آسمان‌ها و زمین پیوسته بود و ما از هم بازشان كردیم و هر چیز زنده را از آب آفریدیم پس چرا ایمان نمی آورند؟
در تفسیر المیزان ذیل این آیه چنین آمده:
مراد از «رؤیت» علم فكری است و اگر آن را رؤیت نامید به خاطر این است كه علم فكری در هر امری آن را مانند رؤیت می سازد. دو كلمه «رتق» و «فتق» به دو معنای مقابل هم‌اند، راغب در مفردات گفته: كلمه‌ «رتق» به معنای ضمیمه كردن و به هم چسباندن دو چیز است، چه این كه در اصل خلقت به هم چسبیده باشند و چه آن را با صنعت عمل بچسبانند، هم چنان كه قرآن كریم می فرماید: كانتَا رتقاً ففتقناهما، زمین و آسمان به هم چسبیده بودند، از یكدیگر جداشان كردیم… یعنی یك موجود بوده، كه دیگر امتیازی میان زمین و آسمان نبوده، یك موجود رتق و متصل الاجزاء ‌بوده….1
در سال 1992 (1371هـ .ش)، وقتی ماهواره‌ی كاشف زمینه كیهانی ناسا (cobe) «بذر» هایی را آشكار سازی كرد كه چنین كهكشان‌هایی در گاز سرد شونده‌ی مهبانگ از آنها روییدند، یكی از واپسین تكه های پازل تصویر مهبانگ در جای خود قرار گرفت. اكنون كیهان‌شناسان معتقدند كه می توانند مسیر تكوین عالم را از نخستین لحظه‌ی پیدایش تا به امروز ره‌گیری كنند.
در تفسیر نمونه نیز ذیل آیه‌ی فوق سه نوع تفسیر را اشاره كرده كه یكی از آنها چنین است:
به هم پیوستگی آسمان و زمین اشاره به آغاز خلقت است كه طبق نظرات دانشمندان، مجموعه‌ی این جهان به صورت توده‌ی واحد عظیمی از بخار سوزان بود كه بر اثر انفجارات درونی و حركت، تدریجاً تجزیه شد و كواكب و ستاره ها از جمله منظومه‌ی شمسی و كره‌ی زمین بوجود آمد و باز هم جهان در حال گسترش است.2
در اینجا به شرح مختصری در مورد نظریه‌ی دانشمندان فیزیك در خصوص پیدایش عالم كه به «انفجار بزرگ = بیگ بانگ =مهبانگ» معروف است می پردازیم:
حدود پانزده میلیارد سال قبل، عالَم، طی یك انفجار عظیم (مهبانگ) می‌نامیم، از بطن هیچ بیرون آمد. در این لحظه بود كه همه چیز: كلّ ماده، انرژی، حتی فضا و زمان، به وجود آمد. [إِنَّمَا أَمْرُهُ إِذَا أَرَادَ شَیْئًا أَنْ یَقُولَ لَهُ كُنْ فَیَكُونُ] (یس، 36/82) (خدای تعالی در ایجاد هر چیزی كه ایجاد آن را اراده كند، به غیر از ذات متعالی خود به هیچ سبب دیگری نیازمند نیست و همین كه هست شدن چیزی مورد اراده خدا قرار گرفت، بدون درنگ، لباس هستی می پوشد.) از آن پس، خمیره‌ی عالم در حال انبساط و سرد شدن بوده است. نخستین لحظات مهبانگ، عالم، حجم ناچیزی را اشغال می‌كرد و تا حدی غیر قابل تصور داغ بود. یك آتشگوی سوزان از تابش آمیخته با ذرات میكروسكوپی ماده بود. اما عاقبت، عالم چندان سرد شد كه اتم‌ها تشكیل شدند. به تدریج، این اتم‌ها تحت تأثیر گرانش گردهم آمدند تا میلیاردها كهكشان، یعنی جزایر عظیم ستارگان را بسازند كه كهكشان خود ما ـ كهكشان راه شیری ـ فقط یكی از آنهاست.

در سال 1992 (1371هـ .ش)، وقتی ماهواره‌ی كاشف زمینه كیهانی ناسا (cobe) «بذر» هایی را آشكار سازی كرد كه چنین كهكشان‌هایی در گاز سرد شونده‌ی مهبانگ از آنها روییدند، یكی از واپسین تكه های پازل تصویر مهبانگ در جای خود قرار گرفت. اكنون كیهان‌شناسان معتقدند كه می توانند مسیر تكوین عالم را از نخستین لحظه‌ی پیدایش تا به امروز ره‌گیری كنند

+نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1390برچسب:,ساعت16:14توسط در پی نور | |

 

 
اعجاز قرآن از دریچه معارف دینی:
معجزه یك پیامبر علاوه بر اینكه باید شكننده قوانین بشری و خارج از حوزه توانمندیهای آن بوده باشد در عین حال باید از سنخ اموری باشد كه در عصر آن پیامبر مردم و یا نخبگانی از آنان در آن به نبوغ و كمال بشری رسیده باشند. از اینروست كه معجزه پیامبر خاتم(ص) كتاب است . این كتاب بزرگ الهی كه ابعاد و جوانب اعجازی آن هزاران اندر هزار می باشد در لفظ و در معنی در امروز و در فردا در ادب و بلاغت و اسلوب و روش تألیف در اثبات نزول قرآن ، در علوم و معارف قرآن ، در برنامه شریعت قرآن و ... در تأثیرگذاری فوق‌العاده آن بر فطرت و روان بشری و ... بلاخره اعجاز آن در عرصه علوم كنونی و تجربی. مأموریت اصلی و موضوع اساسی قرآن همانا «انسان» است. وظیفه قرآن این است كه چهارچوب‌های بنیادین یك جهان‌بینی كلی از هستی و رابطه آن با آفریدگار آنرا پی‌ریزی نموده و جایگاه انسان در این میان را معرفی نماید و آنگاه براساس این بینش‌ها و نگرش‌ها یعنی براساس این جهان‌بینی كلی نظامی را برای زندگی بوجود آورد كه به انسان میدان می‌دهد.[17]
ایدئولوژی مذهبی اسلام در قرآن بیان شده و زیر بنای مسائل دینی در آن ذكر شده است . قرآن از مهمترین مسائل زندگی انسانی كه مسئله معاد می‌باشد و مسائل عقیدتی كه مربوط به اثبات وجود خداست و ابتدایی‌ترین مسائل است را بیان می‌دارد. آنجایی كه می‌گوید: «فَإِذَا رَكِبُوا فِی الْفُلْكِ دَعَوُا اللَّهَ مُخْلِصِینَ لَهُ الدِّینَ فَلَمَّا نَجَّاهُمْ إِلَى الْبَرِّ إِذَا هُمْ یُشْرِكُونَ»؛ پس چون در كشتی سوار شوید بخوانند خدا را بی غش پس چون نجات داد ایشان را آن گاهه ایشان مشرك می‌شوید.[18]
توحید فكری و استدلالی همگی در قرآن بیان شده . این آیات كشش و جاذبه‌ای خاص دارد و خدا را با عظمت بی‌پایان در اعماق روح انسان جاری می‌دهد.
«هُوَ اللَّهُ الَّذِی لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ عَالِمُ الْغَیْبِ وَالشَّهَادَةِ هُوَ الرَّحْمَنُ الرَّحِیمُ  هُوَ اللَّهُ الَّذِی لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَیْمِنُ الْعَزِیزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا یُشْرِكُونَ  هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ لَهُ الْأَسْمَاء الْحُسْنَى یُسَبِّحُ لَهُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَهُوَ الْعَزِیزُ الْحَكِیمُ .» ؛ اوست خدایی كه جز او خدایی نیست دانای نهان و هویدا. او بخشنده و مهربان است . او خدایی است كه جز او خدایی نیست . پادشاه پاك، سلام، امان‌دهنده نگهبان توانای فرمان فرمای بزرگ و خدا از آنچه شرك می‌ورزند منزه است. اوست خداوند آفریدگار و پدیدآورنده پیكر ساز و صاحب نامهای نكو آنچه در آسمانها و زمین است.[19]
قوانینی كه قرآن بیان می‌فرماید محصور به هیچ عصر و زمان نخواهد بود و برای اداره جهان امروز نیز كافی است. مثلاً قرآن اخوت و برادری را به عنوان اصلی‌ترین مسئله‌ای كه در پیوند اجتماعی انسانها مطرح است بیان می‌دارد
و یا در جایی دیگر می‌گوید: «وَلَوْ أَنَّمَا فِی الْأَرْضِ مِن شَجَرَةٍ أَقْلَامٌ وَالْبَحْرُ یَمُدُّهُ مِن بَعْدِهِ سَبْعَةُ أَبْحُرٍ مَّا نَفِدَتْ كَلِمَاتُ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ عَزِیزٌ حَكِیمٌ »؛ اگر تمام درختان روی زمین قلم شوند و دریا با هفت دریای دیگر مركب، با اینحال كلمات خدا تمـام نمی‌شوند و قــادر به نوشتن نخواهند بود.[20]
و اینجاست كه تصویری از بی‌نهایتی ذات پروردگار معرفی می‌كند و یا علم بی‌نهایت او را با جمله «یَعْلَمُ خَائِنَةَ الْأَعْیُنِ وَمَا تُخْفِی الصُّدُورُ »[21] ؛ از چشمهایی كه به خیانت دیدگان آگاه و از اسرار درون سینه‌ها باخبر است، بیان می‌دارد. و به همین ترتیب بعد از اثبات وجود حق به مسئله معاد و مرگ می‌پردازد «... وَتَرَى الْأَرْضَ هَامِدَةً فَإِذَا أَنزَلْنَا عَلَیْهَا الْمَاء اهْتَزَّتْ وَرَبَتْ وَأَنبَتَتْ مِن كُلِّ زَوْجٍ بَهِیجٍ . ذَلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ وَأَنَّهُ یُحْیِی الْمَوْتَى وَأَنَّهُ عَلَى كُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ .»[22]؛و زمین مرده را می‌بینی كه پس از نزول باران تحرك و جنبش می‌یابد و نمو می‌كند و از هر جفت گیاهان باطراوت و نشاط انگیز می‌رویاند. اینها بخاطر این است كه بدانید خداوند بر حق است و مردگان را زنده می‌كند و بر همه چیز قادر است.
 
قرآن و تاریخ :
داستانهای تاریخی قرآن یك شاهكار هستند و حقایق تاریخ را بدون اینكه دستخوش تحریفی شده باشند خردمندانه بیان می‌كندو ما را از افسانه‌های دروغین تاریخ درامان می‌دارد.
در این مورد به مثالی در مورد حضرت داوود در قرآن و تورات اشاره می‌كنیم:
در قرآن آمده است كه حضرت داوود به قضاوت در میان مردم زمان خود معروف بودند اما در موردی خداوند ایشان را آزمایش كردند و هنگامی كه دو نفر متخاصم جهت قضاوت پیش او آمدند او عجول شد و بدون اینكه حرف دوم را بشنود حكم را به نفع نفر اول صادر نمود و اینجا بود كه این آیه نازل شد كه :
«یَا دَاوُودُ إِنَّا جَعَلْنَاكَ خَلِیفَةً فِی الْأَرْضِ فَاحْكُم بَیْنَ النَّاسِ بِالْحَقِّ وَلَا تَتَّبِعِ الْهَوَى فَیُضِلَّكَ عَن سَبِیلِ اللَّهِ إِنَّ الَّذِینَ یَضِلُّونَ عَن سَبِیلِ اللَّهِ لَهُمْ عَذَابٌ شَدِیدٌ بِمَا نَسُوا یَوْمَ الْحِسَابِ »[23]؛ ای داوود ما در زمین تو را جانشین قرار دادیم پس میان مردم به حق حكم ران و از هوس پیروی مكن كه از راه خدا گمراهت كند.
و این آیه نشان می‌دهد كه لغزش داوود در طرز رأی دادن و قضاوتش بوده نه چیز دیگر.
اما در تورات اینچنین آمده كه داوود هنگامی كه در اورشلیم بود از پشت بام زنی را برهنه می‌بیند كه مشغول شست و شوی خویش است و عاشق او شده و با او همبستر می‌گردد و او از داوود حامله می‌شود . داوود دستور می‌دهد شوهر این زن را كه از افسران پاك نیت لشكر او بوده دور از او در جایی خطرناك بگمارند تا داوود بتواند همسر او را تصاحب كند و این كار از نظر خداوند ناپسند آمده است.
و بسیاری از داستانهای دیگر كه تناقص آنها در تورات و انجیل با قرآن دیده می‌شود. در حالی كه به اعتقاد ما و طبق آیات قرآنی پیامبران، معصوم و این اعمال با مقام نبوت سازگار نیست.
 
قوانین و اجتماع :
قوانینی كه قرآن بیان می‌فرماید محصور به هیچ عصر و زمان نخواهد بود و برای اداره جهان امروز نیز كافی است. مثلاً قرآن اخوت و برادری را به عنوان اصلی‌ترین مسئله‌ای كه در پیوند اجتماعی انسانها مطرح است بیان می‌دارد. این رفیق‌و دوست كلمه‌ای است كلیدی در جهان امروز و به‌عنوان یك شعار مهم اجتماعی است. «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَیْنَ أَخَوَیْكُمْ » ؛ همانا مؤمنان برادر هستند پس برادرانت را به صلح دعوت كن.[24]
«وَاذْكُرُواْ نِعْمَةَ اللّهِ عَلَیْكُمْ إِذْ كُنتُمْ أَعْدَاء فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُم بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا» ؛ و یاد آورید
نعمت خدا را بر شما هنگامی كه دشمن یكدیگر بودید. پس میان دلهای شما دوستی افكند تا به نعمت او برادر شدید.[25]
همچنین قرآن اصل عدالت را به عنوان زیر بنای همه قوانین اجتماعی پذیرفته است.
«و اذا حكمتم بین الناس ان تحكموا بالعدل.» ؛ پس هنگامی كه بین مردم حكم می‌كنید به عدالت حكم كنید.
و همچنین عدالت به عنوان هدف نهایی بعثت پیامبران پذیرفته و می‌گوید:[26]
«لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَیِّنَاتِ وَأَنزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ.[27]
پیامبران خود را با دلایل آشگار فرستادیم و به همراه آنها كتاب و قانون نازل كردیم تا مردم عدالت را برپا دارند.
 
نویسنده: بهاره پاکیزه
 

 

 

 


منابع :

 
كلام الله مجید
اعجاز در قرآن‌: حسن عرفان، انتشارات دفتر مطالعات تاریخ و معارف اسلامی ، سال 1379
جلوه‌هایی جدید از اعجاز علمی قرآن: عبدالرؤف مخلص ، انتشارات شیخ الاسلام . بهمن 76
قرآن كتاب خدا : عبدالواحد فقیری، انتشارات شیخ الاسلام
قرآن و آخرین پدیده‌های علمی : جعفر رضایی فر، انتشارات فوژان ، چاپ اول ، تابستان 76
قرآن و آخرین پیامبر: ناصر مكارم شیرازی ، انتشارات اسلامیه . 1349
قرآن هرگز تحریف نشده: حسن حسن‌زاده آملی ، انتشارات قم ، چاپ سوم، 1376
 
 
 

+نوشته شده در دو شنبه 10 ارديبهشت 1390برچسب:,ساعت16:11توسط در پی نور | |

 

 
ذات انسان به گونه‌ای است كه همیشه می‌خواسته مطلع از حوادث آینده باشد اما هیچ یك از مدعیان پیش گویی نتوانسته‌اند به این نیاز انسان پاسخگو باشند. اكنون نمونه‌هایی از اخبار غیبی قرآن و پیشگویی‌های آن را بیان می‌داریم: شكست رومیان و پیروزی مجدد آنها.
«الم  غُلِبَتِ الرُّومُ  فِی أَدْنَى الْأَرْضِ وَهُم مِّن بَعْدِ غَلَبِهِمْ سَیَغْلِبُونَ  فِی بِضْعِ سِنِینَ لِلَّهِ الْأَمْرُ مِن قَبْلُ وَمِن بَعْدُ وَیَوْمَئِذٍ یَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ  بِنَصْرِ اللَّهِ یَنصُرُ مَن یَشَاء وَهُوَ الْعَزِیزُ الرَّحِیمُ . وَعْدَ اللَّهِ لَا یُخْلِفُ اللَّهُ وَعْدَهُ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا یَعْلَمُونَ »؛[12] شكست خورد روم در نزدیكترین سرزمین و ایشان پس از شكستشان به زودی پیروز شوند، در چند سال برای خداست كار از پیش و از پس و در آن روز خرسند شوند مؤمنان. به یاری خداوند هر كه را خواهد یاری كند و او عزتمند مهربان است. وعده خداست و نشكند خدا وعده خویش را و لیكن بیشتر مردم نمی‌دانند.
هنگامی كه مسلمانان در مكه بودند و در ظاهر ناتوان جنگی میان ایرانیان و رومیان صورت گرفت و منجر به شكست رومیان شد. دشمنان اسلام‌این حادثه را به فال نیك گرفتند. و هنوز 9 سال نگذشته بود كه مطابق این آیات رومیان در نبرد دیگری بر مسلمانان پیروز شدند و مقارن آن جنگ،در جنگ‌بدر مسلمانان بردشمنان‌غالب‌گشتند.
قرآن یك شاهكــار ادبــــی است و تحدی خداوند نیز به این مسئله برمی‌گردد كه اگر تمامی افراد روی زمین جمع گردند نمی‌توانند كلمه‌ای مثل قـــــرآن آورند ‌و در این زمینـــه تلاش دروغ پرداز‌هایی چون مسیلمه كذاب بی‌ثمر مانده است
پیش بینی فتح مكه:
«لَقَدْ صَدَقَ اللَّهُ رَسُولَهُ الرُّؤْیَا بِالْحَقِّ لَتَدْخُلُنَّ الْمَسْجِدَ الْحَرَامَ إِن شَاء اللَّهُ آمِنِینَ مُحَلِّقِینَ رُؤُوسَكُمْ وَمُقَصِّرِینَ لَا تَخَافُونَ فَعَلِمَ مَا لَمْ تَعْلَمُوا فَجَعَلَ مِن دُونِ ذَلِكَ فَتْحًا قَرِیبًا »؛ همانا راست آورد خدا بر پیامبر خویش خواب را به درست كه درآیید در مسجد الحرام اگر خدا خواهد آسودگان تراشندگان سرهای خویش و كوتاه كننده ناخن‌های خویش بی‌آنكه بیمی داشته باشید. پس آنچه را ندانستید خدا دانست و آن پیروزی نزدیك را قرار می‌دهد.[13]
این آیه می‌فرماید: مراسم عمره در مكه با كمال آرامش انجام خواهد شد و بعد نیز جریان فتح مكه و مسائل آن كه همگی بیان می‌شود.
پیش بینی قرآن فقط محدود به این نخواهد بود و ما در قرآن موارد بسیاری را از این قبیل داریم. مثلاً آیات سوره كوثر كه خبر از كثرت دودمان پیامبر(ص) می‌دهد.
 
قرآن و فضا
«مَعْشَرَ الْجِنِّ وَالْإِنسِ إِنِ اسْتَطَعْتُمْ أَن تَنفُذُوا مِنْ أَقْطَارِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ فَانفُذُوا لَا تَنفُذُونَ إِلَّا بِسُلْطَانٍ  فَبِأَیِّ آلَاء رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ  یُرْسَلُ عَلَیْكُمَا شُوَاظٌ مِّن نَّارٍ وَنُحَاسٌ فَلَا تَنتَصِرَانِ  فَبِأَیِّ آلَاء رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ  فَإِذَا انشَقَّتِ السَّمَاء فَكَانَتْ وَرْدَةً كَالدِّهَانِ  فَبِأَیِّ آلَاء رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ .»[14] ؛ ای گروه جن و انس ، اگر می‌توانید از حدود و اقطار آسمانها تجاوز نمایید و به آسمانها و زمین‌های دیگر نفوذ كنید ولی بدانید كه نمی‌توانید نفوذ كنید مگر به وسیله قدرتی مخصوص پس كدامیك از نعمتهای پروردگارتان را تكذیب می‌كنید. بر شما اشعه‌هایی از آتش و دودی مخصوص فرستاده می‌شود و شما هم به یكدیگر نمی‌توانید كمكی بنمایید پس كدامیك از نعمتهای پروردگارتان را تكذیب می‌كنید موقعی كه آسمان شكافته می‌شود و چون مس گداخته قرمز رنگ می‌شود.
این یكی از پیشگوییهای قرآن است كه می‌گوید رنگ آسمان قرمز رنگ خواهد شد آسمان به طور طبیعی وقتی ما به آن می‌نگریم آبی آرامش بخشی دارد كه دید هر بیننده را می‌آراید. اما همین رنگ آرامش بخش برای كسانی كه محوطه اتمسفر زمین را ترك كردند و به فضا وارد شدند رنگ قرمز تیره‌ای خواهد بود كه حتی و النتنیا تر شكووا اولین زن فضا‌‌نورد روسی در خاطرات خود به فضا چنین مسئله‌ای را خاطرنشان كرده است.
و یا درمورد نیروی جاذبه زمین كه قرآن این را هزاران‌سال پیش‌از نیوتن كشف‌كرده و بیان می‌دارد:
«اللهُ الّذی رَفَعَ السّمواتِ بِغَیرِ عَمْد تَرونهَا ثُمّ اسْتَوی عَلیَ العَرشِ و سَخّرَ الشّمسَ و القَمَر كُلّ یجری لاجل مُسمّی یُدَبّر الامر یفصل الایات لَعَلّكُم بلقاء ربّكُم توقنون»[15] ؛ خداست آنكه بیفراشت آسمانها را بی هیچ ستونی كه آن را ببینید. سپس استوار شد بر عرش و رام كرد مهر و ماه را هر كدام روانند تا سرآمدی معین می‌پردازد كار را تفصیل می‌دهد آیات را شاید شما به ملاقات پروردگار خویش یقین آورید.
عمد به معنای ستون است و نیتجه آن اینست كه آسمان ستونهایی دارد ولی قابل مشاهده نیست و یا در جایی كه می‌گوید: «وَمِنْ آیَاتِهِ خَلْقُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا بَثَّ فِیهِمَا مِن دَابَّةٍ وَهُوَ عَلَى جَمْعِهِمْ إِذَا یَشَاء قَدِیرٌ » ؛ و از نشانه‌های اوست آفرینش آسمانها و زمین و آنچه در آنها پراكنده است از جنبندگان و او بر گرد آوردن آنان زمانی كه بخواهد تواناست. [16]
و اینجا نشانه‌های قدرت خداوند را موجودات و جنبندگانی می‌دانند كه در زمین و آسمان جمعند و كلمه «دابه» نشان دهنده وجود موجوداتی در آسمانها و سایر كرات می‌باشد كه دانشمندان نمونه‌ای از این نوع حیات را نیز ثابت كرده‌اند در حالی كه قرآن آن را سالها پیش آشكارا بیان فرموده بود.

+نوشته شده در دو شنبه 9 ارديبهشت 1390برچسب:,ساعت16:10توسط در پی نور | |

اعجاز معنوی قرآن

 

 
مقدمه :

 
خداوند تبارك و تعالی هنگامی كه حكمت خود را بر زمین گسترانید سعادت دنیوی و اخروی انسان را در قالب كتابی نازل ساخت كه آن را قرآن نامید و در هر عصر و زمان مطابق استعداد مردم آیاتی را نازل می‌ساخت و برای بیان خردمندانه این احكام راهنمایانی برای مردم می‌فرستاد.
پس این هدایتنامه بزرگ الهی جامع تمام نیازهای بشری بوده و مربوط به همه ادوار و عصرهاست و تمامی انسانها را شامل خواهد شد. احكام و عبادات ، قوانین ، فضایل و آداب و قوانین سیاسی، مدنی، اجتماعی و اقتصادی همگی در قرآن جمع شده‌اند.
خداوند با نزول قرآن حجتش را بر افراد تمام كرده و هیچ كتابی مانند قرآن جوابگوی تمامی نیازهای انسان نخواهد بود. احكام و عبادات، فضایل، آداب و قوانین سیاسی در آن بیان شده و همین موارد است كه نشان می‌دهد این یك ساخته انسانی نبوده بلكه خرق عادت و معجزه‌ای است الهی پس حتماً منشأیی غیر انسانی دارد.[1]
 
دلایل اعجاز قرآن چیست؟
1ـ قرآن زمان و مكان را در هم شكسته است. این معجزه جاویدان امروزه همان است كه 1400 سال پیش توسط رسول اسلام (ص) آورده شد. مسائل و حوادث قرآن با این كه مربوط به هزاران سال پیش است در اصلشان هیچگونه تردیدی ایجاد شده است این معجزه قرآن است كه در محدوده زمان و مكان قرار نگرفته و از 1400 سال پیش بدون هیچ گونه تخریبی باقی مانده است.[2]
2ـ قرآن یك معجزه روحانی :
قرآن معجزه‌ای است كه با عقلها و اندیشه‌ها و ارواح انسانها سرو كار دارد.[3] بنا براین این معجزه روحانی از معجزات دیگر كه اغلب جسمی هستند برتر خواهد بود.
اینجاست كه گفته می‌شود قرآن معجزه‌ایست كه بشر در برابر آن زانوی ناتوانی بر زمین زده است و بنابراین آنجا كه خداوند تحدی می‌كند هیچكس نتوانسته پاسخ‌گوی او باشد. خداوند در میان اعراب كه زبان آنها از گسترده‌ترین زبانهای دنیا بوده و در فصاحت و بلاغت كسی به پای آنها نمی‌رسیده تحدی می‌كند و اینست اعجاز لفظی قرآن كه با اعجاز معنوی آن همراه است.
اعجاز قرآن بر چند دسته هستند؟ [4]
1ـ از نظر رسا بودن تعبیرات، موزون بودن كلمات و جمله بندیها و به طور كلی فصاحت و بلاغت
2ـ از نظر معارف دینی و معرفی مبدأ و معاد.
3ـ از نظر علوم ‌دانشهایی كه در آن وجود دارد.
4ـ از نظر طرح قوانین اجتماعی.
5ـ از نظر اخبار از حوادث آینده.
 
اعجاز محتوای قرآن:
انسان در روند تكامل زندگی و حیات خود نیازمند تغییر و دگرگونی در زندگی است و اینگونه است كه شعرا و هنرمندان پیوسته آثار خود را مورد تصحیح و نقد قرار می‌دهند.
اما قرآن اینگونه نیست. هیچ تضاد و اختلافی در معنای آن وجود ندارد.
«أَفَلاَ یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ وَلَوْ كَانَ مِنْ عِندِ غَیْرِ اللّهِ لَوَجَدُواْ فِیهِ اخْتِلاَفًا كَثِیرًا .»[5]؛ آیا پس تأمل نمی‌كنند در قرآن و اگر از نزد خدا نبود هر آینه در آن اختلافی زیاد یافته بودند.
قرآن معجزه‌ای است كه با عقلها و اندیشه‌ها و ارواح انسانها سرو كار دارد. بنا براین این معجزه روحانی از معجزات دیگر كه اغلب جسمی هستند برتر خواهد بود
آسان فهمی قرآن
یكی دیگر از اعجاز قرآن آسان فهمی قرآن است پس چرا در حالی كه غنی ترین كتاب جهان است فهمش آسان و بدور از هرگونه مشكلی میسر است؟
«وَلَقَدْ یَسرنا القرآن للٍذّكر»[6] ؛ آری قرآن كتابی است اجتماعی ـ فرهنگی و سیاسی برای ساخت زندگی بشر. و بشر را با تمام ابعاد فهمش در نظر می‌گیرد پس باید قابل فهم باشد.
«یُرِیدُ اللّهُ بِكُمُ الْیُسْرَ وَلاَ یُرِیدُ بِكُمُ الْعُسْرَ »[7] ؛ خداوند آسانی شما را می‌خواهد نه سختی شما را.
 
شاهكار ادبی:
قرآن یك شاهكــار ادبــــی است و تحدی خداوند نیز به این مسئله برمی‌گردد كه اگر تمامی افراد روی زمین جمع گردند نمی‌توانند كلمه‌ای مثل قـــــرآن آورند ‌و در این زمینـــه تلاش دروغ پرداز‌هایی چون مسیلمه كذاب بی‌ثمر مانده است.
دیوان حافظ به عنوان یكی از مهمترین آثار ادبی نیز مورد تقلید هنرمندان قرار گرفته و اثری مثل او را آورده‌اند. مثلاً ادیب معاصر ما آقای الهی قمشه‌ای.[8] ولی آنچه مسیلمه آورد همانند آوری نیست او فقط چند واژه را جابجا كرد به گمان اینكه همانند قرآن را آورده است.
«انا اعطیناك الكوثر» را «انا اعطیناك الجماهر» آورده و این یك تحریف است نه همانند سازی. واژه كوثر به معنای سرشار و فراوان است. و مصداق آن نسل گسترده ، نام بلند و آوازه فراگیر است ولی «جماهر» یك لغت تك معنایــــی است. معنای كوثر از لحاظ پیشگویی تاریخی هم مد نظر قرار خواهد گرفت مانند نسل و دودمان گسترده.
به طور كلی اعجاز قرآن به دو دسته‌ی لفظی و معنوی تقسیم می‌شوند. آن دسته كه از ظاهر كلمات و عبارات قرآن خارج می‌شود و آندسته كه از باطن و فراسوی كلمات قرآن می‌توان استخراج كرد.
فصاحت و بلاغت جزء اعجاز لفظی قرآن قرار می‌گیرد؛ معارف دینی و علوم دانشهای بشری كه جزئی از اعجاز معنوی می‌باشد.
تاریخ صحیح كه جزء همان علوم بشری است، اخبار از آینده و قوانین اجتماعی جزء اعجاز معنوی قرآن كریم مطرح می‌گردد.[9]
ما در این قسمت بحث چندانی روی اعجاز لفظی نخواهیم داشت و بحث پیرامون اعجاز معنوی قرآن خواهد بود.
اعجاز قرآن از نظر علوم روز:
قرآن دایره المعارف نیست، بلكه یك كتاب تربیت و هدایت می باشد، هدایت در همه ابعاد آن و «نزلنا علیك الكتاب تبیاناً لكل شیء.»؛ و قرآن را بر تو نازل كردیم در حالی كه بیان كننده همه چیزهاست.
ـ قرآن یك كتاب علوم طبیعی نیست و بیان اسرار عالم فقط هدف تربیتی و اخلاقی دارد و این درست نیست كه ما فرضیه‌های علمی را اساس آیات قرآنی قرار دهیم چـرا كه فرضیه‌های علمی همیشه راه فنا را در پی می‌گیرند در حالی كه ایات قرآن فناناپذیرنـد. (مانند فرضیه لاپلاس.)
ـ مثلاً در مورد گیاهان و وجود جنس نر و ماده در آنها یك دانشمند فرانسوی در سال 1731 آن را تصریح كرد در حالی كه قرآن این حقیقت را صراحتاً در چندین مورد می‌فرماید:
« وَأَنزَلَ مِنَ السَّمَاء مَاء فَأَخْرَجْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِّن نَّبَاتٍ شَتَّى»[10]؛ و از آسمان آبی فرو فرستادیم و بوسیلــه آن جفت‌هایی از گیاهـــان گـوناگون رویاندیم.
«وَالْأَرْضَ مَدَدْنَاهَا وَأَلْقَیْنَا فِیهَا رَوَاسِیَ وَأَنبَتْنَا فِیهَا مِن كُلِّ زَوْجٍ بَهِیجٍ »[11] ؛ و زمین را توسعه دادیم و كوههایی در آن انداختیم و از هر گیاه زیبا زوجی در آن رویاندیم.
پس بدین ترتیب حتی در مورد عالم گیاهان و نباتات نیز قرآن چیزی را كم ‌نگذاشته است‌و تمامی قوانین طبیعی در این زمینه را بیان نموده است.

همچنین قرآن می‌فرماید: «و القینا فی الارض رواسی» ؛ ما در زمین كوههایی افكندیم این نشاندهنده پیدایش كوهها بعد از زمین است. در حالی كه دانشمندان امروزه ثابت كرده‌اند كه چین خوردگیهای زمین پس از سرد شدن پوسته زمین ایجاد شده است

+نوشته شده در دو شنبه 8 ارديبهشت 1390برچسب:,ساعت16:7توسط در پی نور | |

 

فضیلت سوره برگرفته از کتاب ثواب و عقاب اعمال

ثواب من قرا عشر ايات فى ليله الى الف ايه
ثواب خواندن ده تا هزار آيه در شب حديث : 1. امام باقر عليه السلام نقل مى نمايد كه رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمودندن كسى كه در شب ده آيه بخواند، از غافلين نوشته نمى شود. و كسى كه پنجاه آيه بخواند، از دگر گويندگان نوشته مى شود. و كسى كه صد آيه بخواند، از نمازگزاران نوشته مى شود. و كسى كه صد آيه بخواند، از نمازگزاران نوشته مى شود. و كسى كه دويست آيه بخواند، از خاشعين نوشته مى شود و كسى كه سيصد آيه بخواند، از رستگاران نوشته مى گردد. و كسى كه پانصد آيه بخواند، از كوشش كنندگان نوشته مى شود و كسى كه هزار آيه بخواند، يك قنطار براى او نوشته مى شود. كه هر قنطارى پانصد هزار مثقال طلاست . و هر مثقال بيست و چهار قيراط است و كوچكترين قيراط باندازه كوه احد و بزرگترين آن باندازه وسعت ما بين زمين و آسمان است .

ثواب خواند صد ايه قرآن و گفتن هفت بار (يا الله ) پس از آن حديث : 1 حدثنى محمد بن على ماجيلويه رضى الله عنه عن محمد بن ابى القاسم عن احمد بن ابى عبدالله عن على بن اسباط يرفعه الى اميرالمومنين عليه السلام قال من قرا مائه آيه من القرآن من اى القرآن شاء ثم قال يا الله سبع مرات فلوا دعا على الصخره لقلعها ان شا ء الله .
ترجمه :
1.
اميرالمومنين عليه السلام فرمودند: كسى كه صد آيه قرآن ، از هر كجاى آن ، را بخواند، و سپس هفت بار (يا الله) بگويد، اگر دعا كن كه صخره اى از جايش كنده شود، ان شا الله كنده خواهد شد.
ثواب من قرا سوره فاتحه الكتاب
ثواب قرائت سوره حمد حديث : 1 ابى رحمه الله قال حدثنى محمد بن يحيى العطار عن محمد بن احمد عن محمد بن حسان عن اسماعيل بن مهران قال حدثنى الحسن بن على بن ابى حمزه البطائنى عن ابيه قال قال ابو عبدالله عليه السلام اسم الله الاعظم مقطع فى ام الكتاب .
ترجمه :
1.
امام صادق عليه السلام فرمودند: اسم اعظم خداوند در سوره حمد است .
ثواب من قرا سوره البقره و آل عمران
ثواب قرائت سوره بقره و ال عمران حديث : 1 حدثنى محمد بن الحسن رضى الله عنه قال حدثنى احمد بن ادريس عن محمدبن احمد عن محمد بن حسان عن اسماعيل بن مهران عن الحسن بن على عن ابيه عنالحسين بن ابى العلاء عن ابى بصير عن ابى عبدالله عليه السلام قال من قرا البقره و آل عمران جاء تا يوم القيامه تظلانه على راسه مثل الغامتين او مثل الغيابتين .
ترجمه :
1.
امام صادق عليه السلام فرمودند: كسى كه سوره بقره و ال عمران را بخواند، اين دو روز در روز قيامت مانند دو پاره ابر يا دو سايبان بر سر او سايه مى اندازند.
ثواب من قرا اربع ايات من اول البقره و ايه الكرسى و ايتين بعدها و ثلاث اياتمن آخرها
ثواب خواندن چهار ايه سوره بقره ، (آيت الكرسى) و دو ايه پس از آن وسطآيه اخر اين سوره حديث : 1 حدثنى محمد بن على ماجيلويه رضى الله عنه قال حدثنى محمد بن يحيى العطار عن محمد بن احمد عن الحسن بن الحسين اللولوى عن رجل من معاذ عن عمرو بن جميع رفعه الى على بن الحسين عليهماالسلام قال قال رسول الله صلى الله عليه و آله من قرا اربع آيات من اول البقره و آيه الكرسى و آيتين بعدها و ثلاث آيات من آخرها لم ير فى نفسه و ماله شيئا يكره و لا يقربه شيطان و لا ينسى القران .
ترجمه :
1.
امام زين العابدين عليه السلام عليه السلام نقل مى نمايد كه رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمودند: كسى كه چهار آيه اول سوره بقره ، آيت الكرسى و دو آيه بعد از آن و سه آيه اخر اين سوره را قرائت نمايد، خودش ‍ و مالش دچار هيچ گونه آفتى نخواهد شد. شيطان به او نزديك نشده و قرآن را فراموش نخواهد كرد.
ثواب من قرا آيه الكرسى عند منامه و من قراها دبركل صلاه
ثواب خواندن (ايت الكرسى ) هنگام خواب و پس از هر نماز حديث : 1 حدثنى محمد بن الحسن رضى الله عن قال حدثنى محمد بن الحسن الصفار عن احمد بن محمد عن الحسن بن على عن الحسن بن الجهم عن ابراهيم بن مهزم عن رجل سمع ابا الحسن الرضا عليه السلام يقول من قرا آيه الكرسى عند منامه لم يخف الفالج ان شاء الله و من قراها بعد كل صلاه لم يضره ذوحمه .
ترجمه :
1.
راوى مى گويد: از امام رضا عليه السلام شنيدم كه فرمودند: كسى كه به هنگام خواب ايت الكرسى بخواند، انشاءالله از فلج شدن ترسى نخواهد داشت . و كسى كه آن را پس از هر نمازى بخواند، هيچ گزنده زهردارى به او اسيب نخواهد رساند.
ثواب من قرا سوره النساء فى كل جمعه
ثواب قرائت سوره نساء در هر جمعه حديث : 1 حدثنا محمد بن موسى بن المتوكل رضى الله عنه قال حدثنا محمد بن يحيى عن محمد بن احمد عن محمد بن حسان عن اسماعيل به مهران عن الحسن بن على عن على بن عابس عن ابى مريم عن المنهال بن عمرو عن زربن حبيش عن اميرالمومنين عليه السلام قال من قرا سوره النساء فى كل جمعه اومن من ضغطه القبر.
ترجمه :
1.
اميرالمؤ منين عليه السلام فرمودند: كسى كه در هر جمعه سوره نساء را بخواند از فشار قبر ايمن خواهد بود.
ثواب من قرا سوره المائده
ثواب قرائت سوره مائده حديث : 1 ابى رحمه الله قال حدثنى محمد بن يحيى عن محمد بن احمد عن محمد بن حسن عن اسماعيل بن مهران عن الحسن بن على عن ابى مسعود المدائنى عن ابى الجارود عن ابى جعفر عليه السلام قال من قرا سوره المائده فى كل يوم خميس لم يلبس ايمانه بظلم و لم يشرك ابدا.
ترجمه :
1.
امام باقر عليه السلام فرمودند: كسى كه هر پنج شنبه سوره مائده را قرائت كند. ايمانش لباس ظلم نپوشيده و هيچ گاه شرك نخواهد ورزيد.
ثواب من قرا سوره الانعام
ثواب قرائت سوره انعام حديث : 1 ابى رحمه الله قال حدثنى محمد بن ابى القاسم عن محمد بن على الكوفى عن اسماعيل بن مهران عن الحسن بن على عن الحسين بن محمد بن فرقد عن الحكم بن ظهير عن ابى صالح عن ابن عباس قال من قرا سوره الانعام فى كل ليله كان من الامنين يوم القيامه و لم ير النار بعينه ابدا.
و قال ابو عبدالله عليه السلام نزلت سوره الانعام جمله واحده شيعها سبعون الف ملك حتى انزلت على محمد صلى الله عليه و آله فعضموها و بجلوها فان اسم الله فيها فى سبعين موضعها و لو علم الناس ما فيها ما تركوها.
ترجمه :
1.
ابن عباس مى گويد (روايت مى كند) كسى كه سوره انعام را در هر شب بخواند، در روز قيامت از ايمن شدگان خواهد بود و آتش را با چشمانش ‍ نخواهد ديد.
و امام صادق عليه السلام فرمودند: سوره انعام يك جا نازل شده و در حال نزول هفتاد هزار فرشته آن را بدرقه مى نمودند، تا بر حضرت محمد صلى الله عليه و آله نازل شد. پس آن را بزرگ بدانيد و تكريم نماييد و اگر مردم مى دانستند در آن چيست ، آن را ترك نمى كردند.
ثواب من قرا سوره الاعراف .
ثواب قرائت سوره اعراف حديث : 1 و بهذاالاسناد عن الحسن بن على عن ابيه عن ابى بصير عن ابى عبدالله عليه السلام قال من قرا سوره الاعراف فى كل شهر كان يوم القيامه من الذين لا خوف عليهم و لا هم يحزنون فان قراها فى كل جمعه كان ممن لا يحاسب يوم القيامه اما ان فيها محكما فلا تدعوا قراء تها فانها تشهد يوم القيامه لكل من قراها.
ترجمه :
1.
امام صادق عليه السلام فرمودند: كسى كه سوره اعراف را در هر ماه بخواند، در روز قيامت از كسانى خواهد بود كه هيچ ترس و اندوهى ندارند. و اگر در هر جمعه آن را قرائت نمايد، از كسانى خواهد بود كه در روز قيامت مورد محاسبه قرار نمى گيرند و آگاه باشيد كه يكى از محكمات قرآن در اين سوره است . همانا در روز قيامت براى هر كسى كه آن را خوانده باشد، گواهى مى دهد.
ثواب من قرا سوره الانفال و سوره التوبه .
ثواب قرائت سوره انفال و توبه حديث : 1 و بهذاالاسناد عن الحسن عن ابيه عن ابى بصير عن ابى عبدالله عليه السلام قال من قرا سوره الانفال و سوره براء ه فى كل شهر لم يدخله نفاق ابدا و كان من شيعه اميرالمؤ منين عليه السلام
ترجمه :
1.
امام صادق عليه السلام فرمودند: كسى كه در هر ماه سوره انفاق و توبه را بخواند، هيچ گاه گرفتار هيچ نوع نفاقى نخواهد شد و از شيعيان اميرالمومنين عليه السلام خواهد بود.
ثواب من قرا سوره يونس .
ثواب قرائت سوره يونس حديث : 1 و بهذاالاسناد عن الحسن بن على عن الحسين : محمد بن فرقد عن فضيل الرسان عن ابى عبدالله عليه السلام قال من قراء سوره يونس فى ك شهرين و ثلاثه لم يخف عليه ان يكون من الجاهلين و كان يوم القيامه من المقربين .
ترجمه :
1.
امام صادق عليه السلام فرمودند: كسى كه هر دو ماه يا سه ماه يك بار سوره يونس را بخواند، نمى ترسد كه از جاهلان باشد و در روز قيامت از مقربين خواهد بود.
ثواب من قرا سوره هود
ثواب قرائت سوره هود. حديث : 1 بهذاالاسناد عن الحسن مندل عن كثير بن كاروند عن فروه بن الاجرى عن ابى جعفر محمد بن على عليهماالسلام قال من قرا سوره هود فى كل جمعه بعثه الله عزوجل يوم القيامه فى زمره النبيين و لم تعرف له خطيئه عملها يوم القيامه .
ترجمه :
1.
امام باقر عليه السلام فرمودند: كسى كه در هر جمعه سوره هود بخواند، خداى عزوجل در روز قيامت او را در گروه پيامبران بر مى انگيزد و در آن روز او را بى گناه خواهند دانست .
ثواب قراء سوره يوسف
ثواب قرائت سوره يوسف حديث : 1 و بهذاالاسناد عن الحسن عن ابيه عن ابى بصير عن ابى عبدالله عليه السلام قال من قرا سوره يوسف فى كل يوم او فى كل ليله بعثه الله تعالى يوم القيامه و جماله مثل جمال يوسف عليه السلام و لا يصيبه فزع يوم القيامه و كان من خيار عباد الله الصالحين و قال انها كانت فى التوراه مكتوبه .
ترجمه :
1.
امام صادق عليه السلام فرمودند: كسى كه سوره يوسف را در هر روزى در هر شب بخواند، خداى متعال او را در روز قيامت در حالى بر مى انگيزد كه مانند يوسف زيباست و در روز قيامت هيچ ترسى به او نخواهد رسيد و از بهترين بندگان صالح خداوند خواهد بو. و نيز فرمودند: اين سوره در تورات نيز آمده است .
ثواب من قرا سوره الرعد
ثواب قرائت سوره رعد حديث : 1 و بهذاالاسناد عن الحسن عن الحسين بن ابى العلاء عن ابى عبدالله عليه السلام انه قال من اكثر قراء سوره الرعد لم يصبه الله بصاعقه ابدا و لو كان ناصبا و اذ كان مومنا ادخله الجنه بلاحساب و يشفع فى جميع من يعرف من اهل بيته و اخوانه .
ترجمه :
1.
امام صادق عليه السلام فرمودند: كسى كه سوره رعد را زياد قرائت نمايد، هيچ گاه خداوند او را گرفتار صاعقه نخواهد نمود، گرچه دشمن اهل بيت عليه السلام باشد. و اگر مؤ من باشد، بدون حساب او را وارد بهشت خواهد نمود و شفاعت او در مورد همه خاندان و برادرانش كه آنها را مى شناسد، پذيرفته خواهد شد.
ثواب من قرا سوره ابراهيم و الحجر
ثواب قرائت سوره ابراهيم و حجر حديث : 1 و بهذاالاسناد عن الحسن عن ابى الممغذا عن عنبسه بن مصعب عن ابى عبدالله عليه السلام قال من قرا سوره ابراهيم و الحجر فى ركعتين جميعا فى كل جمعه لم يصبه فقر ابدا و لا جنون و لا بلوى .
ترجمه :
1.
امام صادق عليه السلام فرمودند: كسى كه در هر جمعه سوره ابراهيم و حج را در دو ركعت با هم بخواند (66)، هيچ گاه دچار فقر، ديوانگى و مصيبت نخواهد شد.
ثواب من قرا سوره النحل
ثواب قرائت سوره نحل حديث : 1 و بهذاالاسناد عن الحسن عن عاصم الحناط عن محمد بن مسلم عن ابى جعفر عليه السلام قال من قرا سوره النحل فى كل شهر كفى المغرم فى الدنيا و سبعين نوعا من انواع البلا اهونه الجنون و الجذام و البرص و كان مسكنه فى جنه عدن و هى وسط الجنان .
ترجمه :
1.
امام باقر عليه السلام فرمودند: كسى كه در هرماه سوره نحل را بخواند، از جريمه دادن و هفتاد نوع بلا كه كوچكترين آنها ديوانگى ، جذام ، و پيسى است ، محفوظ خواهد ماند، و مسكن او در (جنت عدن ) كه وسط بهشت است ، خواهد بود.
ثواب من قرا سوره بنى اسرائيل
ثواب قرائت سوره بنى اسرائيل حديث : 1 بهذاالاسناد عن الحسن عن الحسين بن ابى العلاء عن ابى عبدالله عليه السلام قال من قرا سوره بنى اسرائيل فى كل ليله جمعه لم يمت حتى يدرك القائم عليه السلام و يكون من اصحابه
ترجمه :
1.
امام صادق عليه السلام فرمودند: كسى كه سوره بنى اسرائيل را در هر شب جمعه زيارت نمايد، تا قائم آل محمد صلى الله عليه و آله را درك نكند و از اصحاب او نباشد، نخواهد مرد (67).
ثواب من قرا سوره الكهف
ثواب قرائت سوره كهف حديث : 1 حدثنى احمد بن محمد رضى الله عنه قال حدثنى ابى عن احمد بن هلال عن عيسى بن عبدالله عن ابيه عن جده عن اميرالمؤ منين عليه السلام يقول ما من عبد يقرا (قل انما انا بشر مثلكم الى آخر السوره ) الا كان له نور من مضجعه الى بيت الله الحرام فان كان من اهل بيت الله الحرام كان له نور الى بيت المقدس .
ترجمه :
1.
اميرالمؤ منين عليه السلام فرمودند: هيچ بنده اى آيه (قل انما انا بشر مثلكم ...) (68) را نمى خواند، مگر اين كه نورى خواهد داشت از خوابگاه خود تا خانه كعبه و اگر از اهل مكه باشد نور او تا بيت المقدس خواهد بود.
حديث : 2 حدثنى محمد بن موسى بن المتوكل رضى الله عنه قال حدثنى محمد بن يحيى قال حدثنى محمد بن احمد عن محمد بن حسان عن اسماعيل بن مهران قال حدثنى الحسن بن على عن ابيه عن ابى بصير عن ابى عبدالله عليه السلام قال من قرا سوره الكهف كل ليله جمعه لم يمت الا شهيدا و يبعثه الله مع الشهدائ و وقف يوم القيامه مع الشهداء
ترجمه :
2.
امام صادق عليه السلام فرمودند: كسى كه سوره كهف را در هر جمعه بخواند، نمى ميرد مگر شهيد و خداوند او را با شهدا بر مى انگيزاند و در روز قيامت همراه با شهدا خواهد بود.

+نوشته شده در دو شنبه 7 ارديبهشت 1390برچسب:,ساعت16:4توسط در پی نور | |


41-
فصلت (حمسجده):
نورا نیت در روز قیامت قیامت – سعا دت در زندگی دنیویاعطای حسنات درمان درد قلب- درمان چشم درد

42-
شوری (حمعسق):
نورانیت در روز قیامت – ورود به بهشت – رفع چشم درد – درودفرشتگا ن بر او –در امان بودن از گزند مردم –رفع خطرات سفر

43-
زحزف:
مصون بودن از گزند حیوانات زمین وفشار قبر – ورود بهبهشت – عدم احتیاج به دارو –رفع مرض صرع

44-
دخان:
سهولت محاسبه در روز قیامت –پاداش ازاد کردن صد هزار فرد گرفتار- بخشیدن گناهان –رهایی از نیرنگ شیطان – خوابهای نیکو دید ن –رفع بیماری سر دردازدیاد ثروت – رونق تجارت –رهایی ازگزند حاکم –محبوبیت نزد مردم – رفع بیمارییبوست

45-
جاثیه:
ندیدن آتش جهنم ونشنید نصدا وصیحه ی ان- همراهی حضرت محمد –ازبین رفتن ترس و وحشت در روز قیامت – پوشیدهشدن زشتیها – در امان ماندن از قدرت زورمندان – محترم شدن نزد مردم – در امان ماندناز فتنه گران – نگهدار کودک خواهد بود

46-
احقاف :
در دنیا دچار وحشت نشدن -در امان ماندن روز قیامت – به تعداد انسانهایزمین ده حسنه نوشته وده گناه بخشوده وده مرتبه بر مقام او افزوده میشود –جسمی قوییافتن –سالم ماندن در برابر بیماری های کودکانه – ارامش یافتن از زمان کودکی محبوبشدن نزد مردم – شنیده ها را درک کردن – تسکین و درمان بیماریها

47-
محّمد صلّی الله علیه وآله وسلم :
هرگز مشرک نگردد – شک به دین راه نیابد – فقیر نشدن – نترسیدن از حاکممصون ماندن از شک در دین تا هنگام مرگ – هزار فرشته در قبرش نماز می خوانندهمراهی فرشتگان – در پناه خداوند و پیامبر قرار گرفتن – پس از برانگیخته شدن صورتپیامبر را دیدن – سیراب شدن از نهرهای بهشتی – مصون ماندن از امور ناپسند و بیماریها – دوری جنیان از وی

48-
فتح:
بیمه شدنمال و ثروت و همسران و املاک- ورود به بهشت – مصون ماندن ازدزدان – پذیرفته شدن سخنوی نزد مردم – تویت حافظه – کسب خیرو برکت – رفع بیماری هراس – در امان ماندن ازغرق شدن

49-
حجرات:
در شمار زایران پیامبراکرم قرار گرفتن – اعطای حسنات – در امان بودن از وحشت جنگ – باز شدن درهای خیر وبرکت – پیروزی در جنگها خروج شیطان از بدن - مصون ماندن از ترس – فزونی یافتن شیرمادر

50-
ق:
ازدیاد روزی – مثبت شدن نامهی اعمال –سهولت مرگ –درمان صرع – ازدیاد شیر مادر

51-
ذاریات :
سا مان یافتن زندگی – ازدیاد روزی – روشن شدن قبر – اعطایحسنات – رفع درد درون – سهولت زایمان – آسان شدن مرگ

52-
طور :
اعطای خیر و برکت – دور شدن از عذاب الهی – رسیدن به بهشتازادی اسیر و زندانی – خوشایندی سفر – بهبودی عقرب گزیدگی

 53-
نجم:
زنگی با اوصاف نیک – بخشایش گناهان – اعطای حسناتشجاعت در برابر زورمندان جلب احترام حاکم – شجاعت در برابرشیاطین

54-
قمر (اقتربت):
رسیدن به بهشتروسفیدی در قیامت – مورد احترام بودن در سفره ها – محبوبیت میان مردم – سهل شدنامور مشکل

55-
الرحمن :
شفاعت کردن در روزقیامت – شهید محسوب شدن –آسان شدن مشکلات- شفای چشم درد امنیت یافتن - سهل شدن امورمشکل – رفع بیماری آفات از خانه

56-
واقعه :
عزت در میان مردم – رفع بیماری بدبختی و فقر – همنشینی با حضرت علیعلیه السلام - نورانیت وجه در هنگام ملاقات خداوند – خیر و برکت خانه – پیروزی وثروت و موفقیت- بخشش گناهان – سهولت احتضار

نقلاست که عثمان بن عفان بعیادت عبدالله بن مسعود رفت در مرضی که با آن فوت شد باو گفتکه از چه شکوه داری گفت از گناهان خود گفت چه چیز میل داری گفت رحمت پروردگار خودگفت جهت تو طیب مرا بیمار کرده گفت:امر نکنم که بتو عطیه بدهند گفت در وقتیکهاحتیاج داشتم بمن ندادی الحال که مستغیم میدهی گفت آنچه میدهم جهت دختران تو بودهباشد گفت ایشانرا بدان حاجتی نیست جهت اینکه من ایشانرا امر کردم بخواندن سورهواقعه و من شنیدم از حضرت رسول صلی الله علیه و آله که میفرمود هر که بخواند ایسوره را در هر شب نمیمیرد باو پریشانی هرگز و از حضرت امام جعفر صادق علیه السلامنقل است که هر که بخواند ین سوره را هر شب پیش از آنکه بخوابد ملاقات کند خدایعزوجل را در حالتی که روی آن شخص چون ماه باشد در وقت تمامی آن و از حضرت امام جعفرصادق علیه السلام منقولست که هر که مشتاق باشد به بهشت و به وصف بهشت این سوره رابخواند .


57-
حدید :
عدم عذاب در دنیا

نويسنده: ساراغلامیتاريخ: شنبه 21 اسفند 1389,
·          
·                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

 

+نوشته شده در دو شنبه 14 ارديبهشت 1390برچسب:,ساعت16:1توسط در پی نور | |


21-
انبیا:

دیدن عجایب در خواب –رفع بی خوابی

22-
حج:

تشرف به مکه –اهدای حسنات –سقوط حاکم ستمگر

23-
مومنون:

عاقبت به خیر شدن –به بهشت رفتنتنفر از شراب

24-
نور:

بیمه شدن جان و دارایی و زنانآمریزیده شدن-اعطای حسنات-

25-
فرقان:

رهایی ازعذاب دوزخ –محاسبه نشدن –رفتن به بهشت –مردن حیوان مورد نظر –عدم اتمام معاملات

26-
شعرا:

اولیای خداوند شدن –دچار مشکل نشدن –رفتن به بهشت –اعطای حسنات –خواننده ی کتب الهی شدن –شفا از بیماریها –دستیابی به گنج –در امان ماندن از درد آتش و سیل سخت آمدن طلاق بر زن



27-
نمل:

اعطای حسنات –در امان ماندن خانه از مار و حیوانات موذی

28-
قصص:

اعطای حسنات-شهادت به راستگویی- رفع درد ها وبیماری ها –رفع شکم درد ودرد طهال وکبد

29-
عنکبوت :

رفع گناهان –اعطای حسنات-رفع بیماری ها ودردها –شادابی قلب – خوش خوابیدن

30-
روم:

اعطای حسنات –یافتن گمشده –بیمار کردن دشمن

31-
لقمان :

حفاظت از شیطان – همنشینی با لقمان در قیامت –اعطای حسنات – رفع بیماری ها ودردها قطع خونریزی بدن – رفع بیماری درد ورنج

32-
سجده:

داده شدن ناممه عمل به دست راستعدم بازخواست در روز قیامت – همنشینی با پیامبر و خاندانش در روز قیامت – ثواب راز ونیاز شب قدر –رفع بیماری تب –درمان سر درد ودرد مفاصل – درمان تب سه روزه

33-
احزاب:

قرار گرفتن کنار پیامبر وهمسرانش در روز قیامت –درامان بودن قبر –افزایش خواستگاران

34-
سباء:

حفاظت شب تا صبح توسط خداوند –کسب خیرات در دنیا وآخرت –داشتن همنشین سالم در روز قیامت –دور شدن حیوانات و حشرات –بری شدن از ترس


35-
فاطر:
ورود به بهشت –منکوب کردن مخالفین –رفع بیماری سردرد – جلوگیری از تخریب هنگام زلزله


36-
یاسین:
افزایش رزق وروزی حفاظت شدن در برابر خطرات وشیطان وافت ها - ورود به بهشت – غسل به دستان فرشتگان –مصونیت از فشار قبر-نورانیت- همراهی فرشتگان در پل صراط – مقام بالا نزد خداوند –ایستادن درکنار پیامبران –شفاعت شدن –بازخواست نشد ن- همنشینی با پیامبر(ص)-اعطای حسنات – مصون بودن در برابر فقر وبدهی و ویرانی و بلا وجنون وجزام و وسواس و...-تخفیف وحشت قبر –آمرزش وخشنودی خداوند –ثواب دوازده بار تلاوت قرآنتقویت حافظه-پیروزی در مناظرات – مصونیت در برابر چشم زخم وحسادت وجن وانس وجنون وحشرات –ازدیاد شیر در زنان


37-
صافات :
تسهیل مرگ –مصون بودن در برابر آفات و بلایا – ازدیاد رزق – حفاظت از گزند شیطان – مبعوث شدن با شهیدان – اعطای حسنات – دیدن جنیان و عدم آسیب آنانآرامش از اضطراب


38-
ص:
اعطای خیرات در دنیا و آخرت – ورود به بهشت – جلوگیری از گناهان صغیره و کبیره – آشکار کردن معایب حاکم یا قاضی-


39-
زمر:
شرف و بزرگی در دنیا و آخرت – مورد احترام واقع شدن – حرمت آتش دوزخ بر او- ورودبه بهشت – کسب سلام پیامبران و صدیقان – آمرزیده شدن –مورد ثنا و تشکر واقع شدن


40-
مومن (غافر):
بخشایش گناهان –کسب تقوا –خیردر اخرت –خرم شدن باغ- خیر وبرکت مغازه – شفای مالیخولیا – درمان دمل – رفع بیماری وحشت زدگیالتیام دل درد – درمان بی هوشی وغش –درمان دردطحال-


+نوشته شده در دو شنبه 8 ارديبهشت 1390برچسب:,ساعت15:59توسط در پی نور | |


1-
فاتحه :

مال وثروت - زنده شدن مرده- آرام بخش درد ها- کلید بهبودی-برآورده شدن حاجات- درمان بیماری هارهایی از عزاب فرشتگان نوزده گانه- بخشش گناهان – راه رسیدن به بهشت جهت عبور از پل صراط – بخشایش گناهان پدر ومادر

2-
بقره
حضرت محمد(ص) خطاب به ابی بن کعب فرمودند:پاداش قرائت سوره بقره .درود و رحمت الهی و اجری برابر اجر 1 سال مرزبانی در راه خداست.ای ابی!!مسلمانان را به فراگیری این سوره فرا خوان که در فراگیری آن برکت و در رهایی آن حسرت و ساحران راهی برای نفوذ در سوره بقره ندارند.
هرکس در روز سوره ی بفره را در خانه خود قرائت کند .آن خانه تا 3 روز از شر شیطان در امان است و همچنین اگر در شب خوانده شود ان خانه تا 3 شب از شر شیطان در امان است و شیطان وارد آن خانه نمی شود
از معصوم روایت شده که خال ترین خانه از خیر .خانه ای است که در ان سوره ی بقره تلاوت نمی شود


3-
آل عمران:

درود فرشتگان – رفع آتش دوزخ – پر بار شدن درخت – سهولت زایمان رفع دیون آسان شدن مشکلات – ازدیاد روزی

4-
نساء :

پاداش الهی – حکم صدقه – رهایی از فشار قبر

-
مائده : 5

استقامت در توحیداعطای حسناتبخشش گناهان

-
انعام : 6

رفع بیماری – ستایش فرشتگان تا روز قیامت – استجابت حا جات – نرفتن به دوزخ- محافظت فرشتگان از او – رفع ما لیخولیادفع بلایا

-
اعراف : 7

رفع بازخواست روز قیامت – همنشینی با حضرت آدم – مقابله با درندگان و دشمنان

انفال : 8-

محافظت از نفاقافتخار شیعه – شرمندگی دشمنان – شفاعت پیامبر در روز قیامت – محافظت در برابر تعدیپیروزی در جنگ ها - درود فرشتگان – بخشندگی گناهان – ارتقای مقام

9-
توبه :

جلوگیری از نفاق – محافظت از دستبرد دزدان محافظت از آتشاعطای حسنات – رفع جهل – تقرب به خدا – رفع پیری –آشکار شدن عیوب - اعطراف دزد

هود علیه السلام : 11-

اعطای حسنات – رستگاری روز قیامتبر انگیخته شدن در گروه پیامبران – بخشوده شدن گتاهان – استعانات از خداوندپیروزی بر دشمنان – بیمناک شدن دشمنان از او – مقام شهید یافتن در روز قیامت

یوسف علیه السلام : 12-

چهره زیبا یافتن – رفع هراس – صالح شدن – آسان شدن سختی مرگ

مقاوم شدن در برابر چشم زخم – یافتن قدرت و مکنت –برآورده شدن حاجات

رعد: 13-

رهایی ازصاعقهورود به بهشت شفیع شدن برای خانواده – کمک به انقلاب علیه ظالمان اعطای حسنات استقامت در روز قیامت

ابراهیم علیه السلام : 14-

رفع فقر وجنون ومصیبت – جلوگیری از گریه و وحشت کودک –گرفته شدن ازشیر مادر –اعطای حسنات – رفع ناراحتی کودکا ن

حجر: 15-

اعطای حسنات- رفع فقر و جنون ومصیبت –ازدیاد شیر زنان –ازدیاد رزق حسن خرید و فروش

16-
نحل:

عدم پرداخت تاوان –رفع هفتاد نوع بلا-استقرار در بهشتثمره دادن درختان –منغرض نمودن دشمنان –عدم بازخواست در روز قیامت

17-
اسراء (بنی اسرائیل):

شاهد ظهور حضرت قاِِِئم شدنخطا نرفتن تیر –به سخن امدن کودک –قابل فهم شدن سختیها

18-
کهف:

بیدار شدن به موقع از خواب شهید از دنیا رفتن –بخشوده شدن گناهاننورانی شدن –رفع تنگ دستی –امان یافتن از آزار-دور شدن آفات –در امان ماندن از فتنه دجا ل-قرار گرفتن در بهشت –کفاره شدن بر گناهان

19-
مریم:

به دست آوردن ثروت و فرزند –اصحاب عیسی شدن در قیامت –شوکت سلیمان یافتن درقیامت –اعطا حسنات-خواب های خوش دیدن –جلوگیری از دستبرد دزدان-رفع ترس-خیر و برکت درخانه –دور شدن حوادث ناگوار از خانه

20-
طه:

پاداش در آن دنیا ثواب مهاجرین وانصار را یافتن –شنیدن پاسخ مثبت در خواستگاری-ایجاد صلح –حفاظت در مقابل زورمداران –اجابت خاسته ها-خواستگار یافتن دختر –آسان شدن ازدواج

+نوشته شده در دو شنبه 5 ارديبهشت 1390برچسب:,ساعت15:57توسط در پی نور | |